Trápí vás aktuální stav vašeho bytového domu a uvažujete o jeho rekonstrukci?

Nemáte zkušenosti s realizací a nejste si jisti finančními možnostmi? Zvažujete dofinancování úvěrem?

Trápí vás aktuální stav vašeho bytového domu a uvažujete o jeho rekonstrukci?

Čas na rekonstrukci

Velké množství bytových domů je ve stavu, kdy je potřeba je rekonstruovat, zateplovat, snižovat energetickou spotřebu, případně pořídit fotovoltaickou elektrárnu na střechu bytového domu. Toto téma aktuálně rezonuje celou společností, a to nejen s ohledem na aktuální ceny energií. Začínáte se i vy zajímat o to, jak by mohl váš bytový dům co nejvíce ušetřit? Chcete provést co nejvíce oprav najednou? Je nejvyšší čas!

Rekonstrukci je nejlépe provádět prostřednictvím specializované firmy. Seznam firem a energetických specialistů, kteří se rekonstrukcemi zabývají, naleznete na stránkách NZÚ. Po oslovení realizační firmy a po dohodě o rozsahu rekonstrukce přichází na řadu financování.

Finanční možnosti

Když firma dodá svůj první odhad předpokládané ceny, je třeba zvážit, jakým způsobem rekonstrukci financovat. Máme dost vlastních prostředků, nebo si budeme muset půjčit? Zvládneme to se stávajícími zálohami do fondu oprav, nebo budeme muset navyšovat? Pokud dojde na úvěr, tak v jaké výši a u které finanční instituce? I tyhle otázky vás dozajista budou trápit. Po zhodnocení vaší finanční situace vám doporučujeme se obrátit na více finančních institucí, ať už samostatně, nebo prostřednictvím finančního poradce. Až budete mít k dispozici různé nabídky financování, důkladně si je prostudujte, porovnejte je a vyberte si tu pro vás nejvhodnější.

Kam se obrátit, pokud potřebujete úvěr?

Zkuste to s Raiffeisen stavební spořitelnou a.s.

Jednou z možností je zeptat se na financování v Raiffeisen stavební spořitelně a.s., která má s financováním rekonstrukcí bytových domů zkušenosti již od roku 2000. Pro získání nabídky financování pouze vyplníte formulář a odešlete. Tak jednoduché to je!

Dle vyplněných údajů vám bude vyhotovena modelace úvěru na míru. Chtěli byste vědět více? Podívejte se na webové stránky RSTS, kde naleznete i kontakty, na které se můžete obracet s dotazy.

Potřebujete poradit s dotacemi? Zanechte na sebe kontakt a obchodní zástupce Raiffeisen stavební spořitelny a.s. s vámi probere možnosti. Informace k dotacím pro bytové domy naleznete na webových stránkách. leták

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Údržba bytových domů v létě

Údržba bytových domů v létě

Léto se pro většinu z nás nese ve znamení odpočinku a dovolených. Teplého a stálého počasí a vylidnění domů díky odjezdům ale také mnozí využívají k údržbě a opravě svých nemovitostí. A tak se správci bytových domů či výbory SVJ chystají provádět údržbu, opravy, revize a renovace. Proč ale neodjet na dovolenou a z ní v klidu dozorovat, jak váš bytový dům prochází opravami? Víme jak.