Jak vylepšit první dojem z vašeho bytu? Tipy na doplňky, které okouzlí každou návštěvu

Domov si většina z nás zútulňuje hlavně pro sebe, ale proč se neblýsknout i před návštěvou? Možností, jak byt nebo dům oživit, je celá řada. Dáme vám tedy pár tipů, se kterými každá místnost prokoukne a dojem z celého prostoru bude mnohem útulnější. Uvidíte, že nám po reakcích přátel a sousedů dáte za pravdu.

Jak vylepšit první dojem z vašeho bytu? Tipy na doplňky, které okouzlí každou návštěvu

1. Lesklý prvek nebo plocha

Není potřeba to s leskem a třpytem přehánět. Mnohdy stačí jen malé zrcadlo v předsíni nebo váza na konferenčním stolku a hned bude celý prostor vypadat nově, čistě a nablýskaně. Navíc taková plocha každou místnost opticky zvětší a prosvětlí, což se zejména v chodbách a halách bez oken velmi hodí.

2. Velké pokojové rostliny

Pokojovky jsou aktuálním trendem a navíc na sebe poutají pozornost. Pokud tedy vyberete velkou a zajímavě vypadající monsteru, fíkus nebo difenbachii, hosté ji nespustí z očí a díky tomu si nevšimnou případných drobných nedostatků. Není divu, krásně oživí celé své okolí a dodají mu živoucí energii. Jen si na ni nezapomeňte pořídit i pěkný velký květináč, který celkový dojem ještě vylepší.

3. Efektní obrazy

Holé stěny určitě nikoho neokouzlí, nebojte se tedy dát prostor umění a vyzdobit je zajímavými obrazy ve vašem oblíbeném stylu. Je jen na vás, jestli budou spíš nenápadné, uklidňující a harmonické nebo výrazně barevné až excentrické. Hlavní je vybrat kvalitní obrazy na plátně, které zaujmou sytými sytými barvami i precizním zpracováním. A zejména ve velkých halách a obývacích pokojích se budou vyjímat i celé sestavy obrazů. obr.1

4. Moderní tapety

Tapety rozhodně nemusí vypadat staromódně. Právě naopak, v současné designové podobě působí originálním dojmem a hodí se do každého moderního interiéru. Jen je potřeba výběr přizpůsobit celkovému vzhledu místnosti, nábytku a doplňkům. Kožené pohovce tedy půjde skvěle luxusní mramorová nebo sametová tapeta a barevný pop-art zase doplní tapeta ve stejném stylu.

5. Kontrastní materiály

Velmi rafinovaně působí kombinace zdánlivě nesourodých materiálů, jako je hřejivé masivní dřevo a studený kov, které pak můžete sladit ještě s textilními a koženými doplňky. Záleží, jestli chcete vytvořit spíš vintage dojem z tmavého dřeva ve spojení s dekami či přehozy, nebo máte v plánu oslnit futuristickým kovem, který zjemní hebké polštářky, případně koberečky nebo peří.

6. Jeden výrazný solitér do každé místnosti

Není potřeba naplnit byt luxusními designovými kousky až po okraj, ale jeden takový kousek v každé místnosti se bude určitě hodit. Podtrhne jedinečnost celého prostoru a dodá mu na atraktivitě. Velmi se osvědčily křesílka nebo jen taburety a dekorativní polštářky. A jestli chcete návštěvu ohromit už po otevření dveří, vybavte vstupní halu například zajímavým věšákem nebo již zmiňovaným zrcadlem.

7. Kouzelné osvětlení

Velmi důležitou roli hraje v každém bytě také osvětlení, které interiér dekoruje svým vzhledem i ve chvílích, kdy je zhasnuté. A jakmile se rozsvítí, vytváří až magickou hru plnou efektních odlesků a jemných stínů. Kromě jednoho centrálního osvětlení v každé místnosti tedy nezapomeňte ani na stojanové nebo stolní lampy, které dokonale dotvoří celou atmosféru.

8. Zářivé detaily

Pokud si troufnete, vyzkoušejte i zlaté nebo stříbrné odlesky. V opačném případě můžete využít také krásy žlutých nebo oranžových doplňků. Skvěle se hodí třeba k šedé, černé nebo bílé, protože jim dodávají pozitivní nádech. I vaše návštěva se u vás tedy bude cítit příjemně a bude váš cit pro design a styl obdivovat.

Zdroj obrázků: Dovido.cz

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

Prevence a řešení ucpaných odpadů v bytových domech

V bytových domech mohou závady na kanalizaci způsobit problém nejen majitelům jednoho bytu, ale hned několika. V bytových domech je tak extrémně důležitá prevence ucpaných odpadů. Jak na ni a jak postupovat v případě, že dojde k ucpání odpadu?

7 tipů, jak zařídit malý byt

7 tipů, jak zařídit malý byt

Vybavit dobře a pohodlně malý byt nebo garsonku je výzva! Ale také skvělá příležitost pro kreativitu a inovace. V tomto článku vám představíme sedm svěžích a originálních tipů, jak proměnit váš malý byt v útulný a stylový domov.