Poznejte ocelové dveřní systémy Jansen

Důraz na životnost a spolehlivost je u každých dveří. Pokud potřebujete řešení do namáhaných provozů, sáhněte po ocelových dveřních systémech.

Poznejte ocelové dveřní systémy Jansen

Osazují se nejčastěji v komerčních, administrativních a jiných veřejných budovách, kde dochází k vyššímu pohybu osob. Stále častěji k nim upírají pozornost i správci velkých bytových domů, kde velké množství obyvatel zatěžuje dveřní rámy stejnou měrou, jako v jiných velkých provozech. Důvodem je minimalizace servisního času tráveného údržbou vstupu do objektu.

Cena ve srovnání s hliníkem je sice vyšší. Náklady vám ale kompenzují výhody v podobě dlouhé životnosti. Cenu zde navyšují výrobní a materiálové náklady. Je tu náročnější manipulace i samotná výroba a povrchová úprava a v neposlední řadě rostoucí cena kovů na trzích. Bytelnost a s tím spojená vysoká míra bezpečnosti rozšiřují možnosti instalací, ale nabízí možnost umístění i do atypických řešení. Projektanti rádi volí ocel, právě z důvodu možnosti vyrábět nadstandardně velké a vysoké sestavy.

Pro plánované i neplánované rekonstrukce vstupních prostor dokážeme v AnimoBohemia nabídnout v této oblasti řešení v podobě švýcarské značky Jansen. Každá řada má mnoho modifikací v závislosti na místě osazení. Dostanete tak řešení, které vám sedne úměrně potřebám.

Přehled profilových řad vstupních dveří a zádveří značky Jansen

Jansen Art'15 Jansen Jedná se o systém tenkých ocelových profilů pro vnitřní dveře a stěny. Užší profil vzniká absencí izolačních segmentů v profilu. Dodáván je ve 3 provedeních. Všechna řešení se instalují nejčastěji jako dveře a přepážky místností rozdělující prostory bez estetického narušení celkového vjemu. Vhodné aplikace:

  • oddělení vstupní a obývacího části
  • oddělení kuchyně od jídelního koutu
  • oddělení domácí pracovny od obývacího pokoje obr.1

Janisol Arte 2.0

Subtilní a vysoce pevné profily s možností instalace elektrických zámků nabízí extrémně úzké pohledové šířky a vynikající technické parametry. Systém Janisol Arte 2.0 nabízí profily vyrobené se šířkami profilu pouze 25 nebo 40 mm, se stavební hloubkou 60 mm. obr.2

Jansen Economy

Dveřní profilový systém pro interiérové použití, nebo všude tam, kde není požadavek na řešení ztrát tepla. Systém se osazuje do míst k oddělení nebytových prostor nebo pro rozčlenění větších prostor a k zamezení průvanu. Stavební hloubka profilů je 50 mm.

  • Dvojité celoobvodové systémové těsnění v drážce zajišťuje velmi dobře těsní
  • Tloušťka zasklení a plných výplní 6-26 mm
  • Dá se využít i například na historické repliky obr.3

Jansen Janisol

Doporučujeme instalace do velmi namáhaných provozů. Nejčastěji se s ním setkáte u institucionárních budov typu školy nebo nemocnice, ale je vhodný i pro banky a hotely. Přes odolné zpracování nabízí i moderní nerezové provedení. Dokáže tak podtrhnout design nevšedních budov a vytvářet elegantní stavební řešení. Parametry systémů Jansen Janisol:

  • Systém s přerušením tepelného mostu
  • Stavební hloubka 60 mm
  • Vysoká provozní odolnost a bezpečnost
  • Tloušťka zasklení a plných výplní 6-36 mm
  • Průvzdušnost třídy C1, odolnost proti zatížení větrem C1, vodotěsnost 3A, odolnost proti vloupání až RC3 obr.4

Janisol HI

Vlajková loď dveřních systémů Janisol nese název Janisol HI. Vyhovuje nejvyšším požadavkům na izolační a bezpečnostní vlastnosti. Poskytuje kombinacivysoké životnost i při extrémním namáhání častým zavíráním. Trojité izolační zasklení si velmi dobře poradí s potenciálními tepelnými ztrátami a zajistí potřebnou zvukovou neprůzvučnost. Hodnoty součinitele prostupu tepla Ud = 1,0 W/m²K. Díky high-tech izolátorům vyztuženým skelnými vlákny dosahuje nový dveřní systém také vynikajících statických hodnot. A statika jde ruku v ruce se zachováním vlastností rámu. Bonusem vám bude nízká náchylnost k tvarovým nestálostem v rámci vnějších vlivů (jako vzduch, voda nebo vítr). Ty působí zejména v chladnějších měsících roku. Parametry systému:

  • Stavební hloubka 80 mm
  • Výplňové prvky do 57 mm (trojité iso-sklo)
  • Velikost dveřního křídla do 3,0 m
  • Speciální geometrie - možný kulatý oblouk apod. obr.5 Na výběr je tedy celá řada technologicky pokročilých profilů. Definujte si požadavky pro svůj provoz a s Animobohemia najdete vhodné stavební řešení. Každý z profilů má své specifické výhody a nevýhody. Mezi ty základní parametry, které budete sledovat nejčastěji, patří tepelně izolační a statické vlastnosti konstrukčních rámů, tvarová stálost a odolnost proti vnějším vlivům. Závěrem si shrňme základní výhody a nevýhody ocelových profilů obecně.

Výhody ocelových profilů

  • Bytelná konstrukce: pevnost a odolnost oproti jiným materiálům dokáží vyvážit vyšší pořizovací cenu.
  • Bezpečnost: Ocelí se jen obtížně proniká do objektu
  • Variabilita designu: Ocel je tvárný materiál a oproti hliníku nabízí celou řadu povrchových a jiných úprav, stejně jako tvarovou různorodost. Tím se snadno vymaníte architektonickému stereotypu.
  • Požární odolnost: Ocelové profily jsou často používány v požárních dveřích kvůli své vysoké odolnosti proti ohni.

Najdou se i nevýhody

  • Váha: Výměnou za bonusy ocelových dveří je vysoká váha ve srovnání s jinými materiály
  • Korozní náchylnost: Ocel může bez vhodné povrchové úpravy snáz korodovat. V zimě se na ní daleko více podepíše sůl, která se provozem do prostoru dveří dostává.
  • Tepelná vodivost: Ocel je skvělý vodič tepla. Dobře si zvolte, jaký profil vyberete pro jednotlivé prostory, aby dveře nevytahovali další finance z peněženky jen v rámci tepelných ztrát.

Začtěte se do dalších tipů od Animobohemia, jak zvýšit bezpečnost a komfort přístupu do objektů

Zdroj foto: Animo Bohemia s.r.o.

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?