PBS aneb revoluce v požární bezpečnosti, kterou si zaslouží každý panelový dům

Komplexní ochrana před požáry v panelových domech s důrazem na záchranu životů

PBS aneb revoluce v požární bezpečnosti, kterou si zaslouží každý panelový dům

Společnost VKelectronic představila svůj průlomový požárně bezpečnostní systém PBS, který posouvá hranice ochrany a prevence před požáry, nebezpečnými plyny a v neposlední řadě při haváriích vodovodního potrubí. Tato inovativní technologie je navržena tak, aby chránila nejen váš majetek, ale především, po předešlých tragických událostech minulých let, cílí na záchranu životů.

Proč je PBS nezbytný

Požáry a úniky nebezpečných látek představují neustálou hrozbu. Zemní plyn je ve vyšší koncentraci výbušný. Dalším nebezpečným plynem je oxid uhelnatý, který vzniká nedokonalým spalováním v kotelnách a je často lidskými smysly nezjistitelný, což zvyšuje riziko tragédie. Místnosti s elektrokoly a elektro koloběžkami jsou do budoucna další možnou hrozbou vzniků požárů. Proto Vám PBS nabízí komplexní řešení, které tyto hrozby včas odhalí a umožní rychlou reakci na neočekávané situace.

Jak PBS funguje

PBS využívá různé detekční senzory k zajištění bezpečnosti. Systém nepřetržitě monitoruje prostředí a v případě nebezpečí okamžitě spustí alarm a přesně identifikuje místo vzniku události. Díky tomu získají obyvatelé budovy drahocenný čas na vyřešení události, bezpečnou evakuaci a díky zobrazovací jednotce mají záchranné složky přesnou identifikaci události, druhu a místa díky níž mohou efektivněji zasáhnout.

Výhody PBS:

  • Včasná detekce: PBS rozpozná hrozbu ještě předtím, než se stane kritickou.
  • Přesná lokalizace: Systém identifikuje konkrétní místo vzniku požáru nebo úniku plynu.
  • Rychlá reakce: Okamžitý alarm umožňuje rychlou evakuaci a zásah záchranných složek.
  • Flexibilita: PBS lze přizpůsobit různým typům objektů a jejich specifickým potřebám.
  • Doplňkové funkce: Systém lze rozšířit o detektory zaplavení, tísňové tlačítka ve společných prostorách k zajištění přivolání pomoci a nebo k informování ostatních obyvatel před životu ohrožujícím nebezpečím. Dále se systém může rozšířit o nouzové osvětlení v případě výpadku proudu, automatizované hlavní uzávěry sítí a v neposlední řadě možnost připojení k dohledovému operačnímu středisku.
  • Odborná instalace a podpora: VKelectronic.cz zajistí posouzení bezpečnostních rizik objektu a navrhne ideální řešení. Provádí instalaci a postará se o údržbu systému. Vše na míru Vašim potřebám.

PBS v praxi

PBS nachází uplatnění nejen v panelových domech, ale i výrobních halách, ubytovacích zařízeních, školách, městských objektech atd. Systém je obzvláště cenný v místech s omezenými únikovými cestami, jako jsou například schodiště v panelových domech. Systém je navržen tak, aby byl co nejefektivnější s minimálními provozními náklady.

Důvěra odborníků

Celý průběh vývoje PBS probíhal v úzké spolupráci s Hasičským záchranným sborem ČR, který systém vyhodnotil jako velice přínosný a to pro zvýšení požární bezpečnosti a záchranu životů.

Nečekejte na tragédii, investujte do PBS ještě dnes!

Závěr

VKelectronic.cz Vám již více jak 15let nabízí nejen komplexní technické služby v oblasti ochrany osob a majetku. Tato technologie od VKelectronic.cz je rozhodně investicí do bezpečí nejen Vašeho majetku, ale především lidských životů. S tímto systémem získáte klid a jistotu, že jste připraveni na nenadálé situace.

Kontaktujte VKelectronic.cz a získejte nezávaznou konzultaci zdarma.

Zdroj foto : pixabay.com LOGO

______________________________________________________________________ CO VŠE MŮŽETE SE SOUSEDÉ.CZ ZÍSKAT:


Mohlo by vás zajímat

Vstupní portál bytového domu

Vstupní portál bytového domu

Dnes už nikdo nepochybuje, že bezpečnost bytového domu začíná u jeho vstupních dveří. Vše se ale odvíjí od volby materiálů, kvality zpracování komponent a délky bezporuchového používání podílející se na celkové spokojenosti obyvatel bytového domu. Na jaké aspekty se tedy zaměřit?